Główne Menu

Aktywny wypoczynek

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

KARP MILICKI

Karp milicki ze Stawów Milickich ma ponad siedemsetletnią tradycję zapoczątkowaną przez cystersów. Ryba karmiona jest wyłącznie zbożami, dzięki którym mięso jest bogate w białko i sole mineralne.

PZB „Stawy Milickie” (największy producent, sprzedaż hurtowa)
Ruda Sułowska 20, 56-300 Milicz, tel. 71 384 71 10
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , www.stawymilickie.pl
Gospodarstwo Rybackie „Milicz”
ul. Trzebnicka 9c/1, 56-300 Milicz, tel. 71 384 04 64, 603 388 926

KARP MILICKI WĘDZONY

Karpia wędzi się w tradycyjnej wędzarni, na drewnie olchowym/bukowym, po uprzednim solankowaniu.

Teresa Mogilan, Milicz, skrzyżowanie Trzebnickiej/Powstańców Wlkp. (ciągła sprzedaż)

Gospodarstwo Rybackie „Ruda Żmigrodzka”
Jan Krzysztof Raftowicz
Radziądz 85, gm. Żmigród
tel. 071/ 385 60 26, 601 733 559

Gospodarstwo agroturystyczne „Głowaczówka”
Janina i Ireneusz Głowacz
Ruda Sułowska 11a, 56-300 Milicz
tel. 71 383 41 36, 693 905 667, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Więcej informacji na stronie: http://dbpoleca.barycz.pl/

CHLEB „KOMYŚNIAK”

„Komyśniak” powstaje z mąki żytniej i pszennej na naturalnym zakwasie chlebowym. Z powodu możliwości długotrwałego przechowywania uważany niegdyś za znakomity chleb dla żołnierzy.
Piekarnia Gądkowice PPH Edward Rybka
Gądkowice 4, 56-300 Milicz
tel. 71 384 92 27, 513 174 087 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Więcej informacji na stronie: http://dbpoleca.barycz.pl/

POTRAWY Z BOBU

Potrawy z bobu przez cały rok, możliwość dowozu.
Wielobranżowa Spółdzielnia Socjalna „Arkadia”
55-140 Żmigród, ul.Rzeźnicza 6
785 615 882 / 662 216 696   
www.wssarkadia.pl Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Więcej informacji na stronie: http://dbpoleca.barycz.pl/

CHLEB ŻYTNI

CHLEB ŻYTNI
Składnikami do wyrobu chleba są mąka żytnia, zakwas, woda, drożdże, sól, orzechy, rodzynki, miód i ziarna słonecznika. Chleb jest wilgotny i aromatyczny, ma twardą skórkę.
Piekarnia „SMAK”
Grzegorz Dorosz i Bronisław Dorosz Sp. j.
ul. Grunwaldzka 44, 56-330 Cieszków

Więcej informacji na stronie: http://dbpoleca.barycz.pl/